Welke acties zijn makkelijk en leveren nu klanten op

Hoewel ik geen groene vingers heb kan ik volop genieten van al dat eten dat in het wilde weg om je heen groeit. Al die bramen langs de weg en de hazelaar die vol met hazelnoten hangt brengen me terug naar vroeger. Naar de moestuin van mijn opa en oma. Al struinend door de tuin at ik mijn buikje vol en dat doe ik nog steeds.

Ik doe me te goed aan al dat laaghangend fruit

Als de bramen weer rijp zijn ga ik met een emmertje op pad. Samen met hond Leia maak ik een wandeling bij ons door de steeg en pik van alle struikjes in de berm de mooie zwarte bramen mee. Met als bonus een tuin halverwege het pad waarin tamme bramen groeien. Extra grote sappige varianten zonder doorns. En nee, ben maar niet bang ik breek niet in in die tuin maar houd het bij de zijkant. Want deze woekeraars groeien ook buiten het hek waar ik me te goed doe aan al dat laaghangende fruit.

Makkelijke acties die gelijk klanten opleveren

Niet alleen in de natuur vinden we laaghangend fruit maar ook in je bedrijf. Kende je deze term al? Met ‘Laaghangend fruit’ worden de acties bedoeld die voor je neus liggen. Je kunt ze makkelijk oppakken en je krijgt er direct klanten door.

Klinkt ideaal toch deze acties? Maar weet je wat dan het bizarre is, vaak plukken we dit laaghangende fruit niet. Zelfs als het zo laag hangt dat het recht voor onze neus hangt.

Zoals vragen of je iemand mag helpen

Vaak denken we dat we dit laaghangend fruit al pakken, maar ondertussen doen we dit helemaal niet. Verplaats je eens in deze. Je bent sinds kort de trotse bezitter van een kattentrimsalon en vertelt dit aan je vriendin. De moeder van je vriendin is de trotse eigenaar van 3 prachtige Maine Coons. Natuurlijk wil je deze graag trimmen, en als je vriendin weet dat jij dat kunt gaat ze haar moeder echt wel vertellen dat die naar jou toe moet komen, toch?  Als zij een trimmer nodig heeft voor haar Maine Coons dan belt ze je echt wel. Je kwam daar vroeger al over de vloer dus daar ben je van overtuigd.
Maar dat telefoontje komt maar niet…

Waarom niet?

De moeder van je vriendin belt niet, omdat ze geen gedachten kan lezen. Je hebt alleen maar iets over jóu verteld, zonder te vragen of je vriendin haar moeder wilde vertellen dat je katten trimt. Laat staan dat je een echt aanbod hebt gedaan.
Voelt misschien wel zo, maar je hebt niet gezegd ‘Wil je je moeder zeggen dat ik haar katten graag wil trimmen?’ Of nog beter: de moeder gebeld en gezegd dat je haar katten graag wilt trimmen. Kijk, dán doe je een aanbod. Jij hebt geen aanbod gedaan, dus je laaghangend fruit niet geplukt.

Waarom bied je je toekomstige klant niet nu je hulp aan?

Beter had je het zo op kunnen lossen. Je vertelt dat je kattentrimmer bent en zegt dat je nog onthouden hebt dat je moeder 3 Coons heeft. En die grijze had in de winter toch altijd zo’n problemen met zijn vacht? Je vertelt dat jij haar daar graag mee wil helpen. Morgen heb je toevallig een gaatje vrij dus dan kun je haar wel inplannen. En als ze dan toch komt, kan ze die andere 2 ook gelijk meebrengen.

Op deze manier pluk je die bramen en laat je ze niet verrotten aan de struik. En heb jij geen verpeste vriendschap omdat je van je vriendin wel verwachte dat ze haar moeder naar je toe zou sturen, terwijl je dat ondertussen nooit letterlijk hebt gevraagd.

En kun je ze ook nog eten als de bramen niet rijp zijn

En wat helemaal mooi is. Die bramen die ik pluk zijn er in augustus in overvloed maar in januari is er geen braam meer te vinden. Doordat ik ze in de jam verwerk heb ik ook in de wintermaanden nog wat lekker fruit voor bij het ontbijt. Doordat jij aangeeft dat je die andere 2 Coons, die geen vachtproblemen hebben, ook wel even een gratis check geeft. Grote kans dat wanneer je deze katten op tafel hebt er toch wel wat vachtproblemen zijn. Waarna je deze later inplant om ze van de problemen af te helpen waarna je ze alle 3 week inplant voor een vervolgafspraak later in het jaar. Dan heb je je laaghangend fruit geplukt, én alvast gezaaid voor de nieuwe oogst!

Benieuwd waar het laaghangend fruit in jouw salon zit? Ik laat het je graag zien in een gratis adviessessie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu