Wat moet ik nu toch weer posten op Facebook?

*In memoriam, onze lieve Google die we alweer een jaar moeten missen*

Mijn kat heette Google

“Google, eten!!!”, riep ik. En na deze roep kwam onze Maine Coon Google gelijk aanrennen – maar ook de telefoon van Erik, mijn man, leefde ineens op en vroeg ons: ‘Hi, hoe kan ik je helpen?’. Als we een glazen bol hadden gehad, hadden we onze kat misschien geen Google genoemd. Maar in 2011, toen we Google een naam moesten geven, konden we niet voorzien dat het in 2023 verwarrend zou zijn voor mijn klanten als ik weer eens een post of nieuwsbrief schreef over mijn kat. En dat het lachwekkende situaties op kon leveren als je je kat naar de ‘assistent’ van je Google Pixel telefoon noemde (voor de Apple-fans, de Google Assistent is de Siri van Android).

Elke andere kattennaam was een kat van mijn klanten

Toen we Google kochten heette ze Mirthe. Wat ik een heel erg schattige meisjesnaam vond maar geen naam voor dit kitten. Dus er moest een nieuwe naam komen. Destijds was ik al kattentrimmer en had ik al heel veel namen voorbij horen komen. En bij deze namen heb je dan gelijk een associatie met een 1 van je kattenklanten. Dit ging niet gebeuren dus wij gingen op zoek naar een originele naam.

Dus kreeg mijn kat een IT-naam

Mijn paard heette Chip, met een knipoog naar mijn man die in de IT werkt. In deze hoek zijn we dus verder gaan zoeken. En zo kwamen we bij de zoekmachines die destijds op het internet stonden. Nu is Google niet meer weg te denken uit ons leven maar toen moest Google zijn plek nog delen met Ilse, Altavista, Bing en wat al niet meer. Maar Google bekte wel lekker dus zo geschiedde.

Jouw kat heeft een minder originele naam (ja toch?)

Vraag je je af hoe ik hier toch weer op kom? Bij jouw nieuwe harige huisgenoot kom jij toch altijd weer uit bij een naam die je al eens eerder hebt gehoord. Je slaat er de namen top 10, die onze dierzorgverzekeraars jaarlijks uitbrengen, maar eens op na en kiest gewoon een van de twee bovenste en zo komt jouw kat aan de naam Luna of Pip. Of je bedenkt een super originele naam, dat denk je zelf tenminste, maar komt er bij het inschrijven bij de dierenarts achter dat minstens 20 andere katten bij jou in het dorp ook al zo heten.

In dat geval kan ik je heel erg goed helpen

Als je minder goed in kattennamen bent dan ik, kan ik je helpen. Nee, je kat heeft al een naam, dat snap ik. Maar mijn creatieve hoofd dat ervoor zorgt dat mijn dieren originele namen hebben, kan nog veel meer. Zo kan ik je laten zien waarom klanten juist bij jouw salon, of beter gezegd bij jou een trimafspraak moeten maken en niet bij je collega’s. En zit ik nooit om onderwerpen voor een Facebookpost verlegen, sterker nog: ik weet zeker dat je na een half uurtje kletsen met mij weer een maand aan content hebt om in te plannen.


Benieuwd hoe? Klik dan hier en zie hoe ik je dit leer in het ‘Boost je trimsalon’ traject en als klap op de vuurpijl ook nog eens laat zien hoe jij aan extra klanten komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu