Waarom Google en Facebook adds, niet per se de beste investering zijn.

Prachtig he, die hele rijen paarden in dat prachtig tuig voor die Glazen Koets. Die hele Prinsjesdag en hoedjesparade kunnen me gestolen worden maar als rasecht paardenmeisje pik ik toch altijd even die aankomst mee, genieten.

Waar gaat je geld aan op en waar bespaar je op?

Maar ook al heb ik verder niets met de 3e dinsdag van september, toch is het voor mij als ondernemer toch altijd een momentje om ook weer eens stil te staan bij mijn eigen investeringen. Want dat is dan toch waar deze hele poppenkast voor is opgetuigd, besluiten waar ons geld in gaat en waar juist op bezuinigd gaat worden.

Wedden dat je het in de verkeerde dingen stopt.

Heb jij je dat al afgevraagd? Ik durf namelijk te wedden dat jouw geld naar de verkeerde dingen gaat. Je bent een fantastische kattentrimmer, maar aan het einde van het liedje brengt het te weinig geld in het laatje om van rond te komen.

En jij vraagt je af hoe dat toch komt?
Ik weet het antwoord.

Adds zijn niet de way to go!

Je doet van alles om aan meer klanten te komen, maar je pikt er de verkeerde dingen uit voor jouw beginnende trimsalon. Want ja: Facebook advertenties of Google adds zijn níet wat je bedrijf nu verder gaat brengen.

Ook al komt er af en toe een klant door binnen

Je weet dat je moet investeren om meer geld binnen te brengen. Dus ben je begonnen met Facebook adds. In de eerste week was het meteen al raak, iemand zag je add en maakte een afspraak, yes! Maar de 2 maanden daarna bleef het stil. Dan maar door met Google adds, wie weet werkt dat beter voor jou. Hierbij komt er wel eens een klant binnen, maar bij navraag weet die eigenlijk niet meer zeker of ze nu via je betaalde add of via de organische weg bij jou is gekomen.

Toch het kost je tientallen euro’s

Omdat je geen echt duidelijkheid krijgt wissel je Google en Facebook maar even af. Iedere maand zie je weer tientallen euro’s van je bankrekening verdwijnen, maar je houd je vast aan het feit dat er af en toe iemand een afspraak inplant waardoor je in ieder geval die add terug kan betalen.

Dat komt omdat je niet precies weet voor wie je adverteert

Hoe ik dit zo weet? Omdat ik er precies zo over dacht in de begin jaren van mijn kattentrimsalon. Maar met de kennis van nu weet ik dat het nog veel te vroeg was voor advertenties. Ik wist nog niet precies waar mijn klanten op aan gingen en mijn advertenties werkten alleen maar omdat ik één van de eersten was die ze gebruikte, en ze ook nog eens had laten instellen door iemand die er verstand van had.

Zorg dat je weet welke klant bij jou past.

De tip die ik voor jou heb, is dan ook om je geld beter te gebruiken dan voor advertenties. Waarvoor dan wel?
Om een klantenbestand te bouwen dat bij je past. En te zorgen dat je precies weet waar die klanten op aan gaan en waarom ze juist bij jóu komen.
Pas als je dat weet én als je omzet laat zien dat je het echt snapt, kun je geld verdienen met advertenties.

Investeren jij in tijd

Dus investeren in je bedrijf, doen! Maar dan in de goede dingen. Bespaar op adds en investeer in de groei van je bedrijf.

Kom je er alleen niet uit? Dan kun je een investering doen in tijd, want zoals het spreekwoord al zo mooi zegt: ‘De tijd zal het leren’.

Of investeer jij in hulp?

Heb jij geen tijd? Je salon moet nu groeien want de rekeningen stapelen zich torenhoog op, of die extra baan komt zo erg je neus uit dat je daar nu echt weg wil. Dan kun je beter investeren in iemand die je op weg helpt en die wél weet hoe jij je bedrijf het beste kunt laten groeien naar meer klanten.

Op naar de volgende fase, zodat je bij de volgende Prinsjesdag, of wie weet al wel eerder, door kunt met een investering in adds. Adds die zo geschreven zijn dat jouw ideale klant er ook op klikt, om vervolgens gelijk een afspraak in te boeken in je trimsalon zodat jouw salon nog meer groeit. 

Wil jij heel graag hulp om jouw trimsalon te laten groeien? Vraag dan nu een gratis adviesgesprek aan en ik help je alvast op weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu