Nog meer klanten voor jouw kattentrimsalon met een online afsprakensysteem

Het is hoog tijd om mijn teennagels weer te laten doen

Hoogzomer, slipperweer en ik loop met dichte schoenen rond. Ik was zo goed voorbereid, had netjes bij de eerste zonnestralen mijn (niet zo charmante) teennagels laten gellakken. Maar helaas heeft dit eerste laagje weinig zonlicht gezien, man man wat een weer dit voorjaar. En toen de zomer eindelijk kon beginnen, je raad het al, was de lak er weer af gegroeid. Dag leuke slippertjes, hallo dichte schoenen! Tijd voor een nieuwe afspraak bij de pedicure.

De drukte van alledag maakt het lastig om afspraken te maken

Zogezegd zo gedaan, maar niet dus. Want mijn pedicure is maar een paar keer per week een uurtje telefonisch bereikbaar is voor een afspraak. De rest van de tijd is ze bezig met haar klanten en dus niet bereikbaar. En ik heb dan net de pech dat ik er altijd aan denk om haar te bellen op momenten dat ze niet bereikbaar is. Dat had ik kunnen weten als ik even op haar website had gekeken, maar ja ik ben ook maar een mens. Ook ik verdwijn in de waan van de dag en vergeet keer op keer op de juiste tijdstippen te bellen. Dus loop ik maar weer met schoenen….

Klanten ervaren dezelfde problemen

Grote kans dat dit bij je klant ook zo gaat. Alleen blijf ik slecht achter met ‘lelijke’ nagels. Jouw klant blijft achter met een kat die steeds verder in de klit gaat en dus met pijn zit. En dat willen we natuurlijk niet hebben. Zeker niet met die zomerse temperaturen.

Focus op het kattentrimmen, niet op je telefoon

Hoe je dit op kan lossen? Net als mijn pedicure kan ook jij ervoor kiezen dat je de telefoon niet opneemt tijdens het kattentrimmen. Alle aandacht gaat immers naar het trimkatje op je tafel.


Natuurlijk kun je er dan voor zorgen dat je bereikbaar bent via WhatsApp of de mail. Met een automatisch antwoord in de vorm van een: ‘Ik bel u zo spoedig mogelijk terug!’. Maar geduldig zijn veel klanten, en dan vooral de nieuwe klanten, vaak niet. Als ze jou niet te pakken krijgen, dan bellen ze de volgende kattentrimsalon.

En dan loop jij het risico dat je, als je aan het einde van de werkdag terugappt, te laat bent. Er is inmiddels al een afspraak gemaakt bij je collega en als zij haar werk goed doet, zie je deze klant ook nooit meer terug.

Een online afsprakensysteem biedt de oplossing

Om dit te voorkomen is er een heel goede oplossing. Ik heb er lang tegenaan gehikt maar het werkt echt. Een online afsprakensysteem! Sinds begin vorig jaar werken wij bij mijn trimsalon – Cats Only – met de software van Salonized. Wat een uitkomst!!!

Laat de klant jouw agenda beheren

Je plaatst de tool op je website. Je geeft zelf aan op welke tijden je wil werken en hoeveel pauzes je tussendoor wilt. En je klant doet de rest. Ze gaan naar je site, kiezen de behandeling naar keuze, kiezen de gewenste datum en tijdstip en klaar is Kees, jij ziet weer een trimklantje in jouw trimagenda verschijnen. Zo simpel als ik het zeg.

Altijd nieuwe klanten, zelfs tijdens je vakantie

Heerlijk om in je pauze even te spieken in je trimagenda en te zien hoe deze zich vult zonder dat het jou tijd kost. En al helemaal om na je weekend of vakantie te zien dat de klanten gewoon ingepland staan zodat je gelijk weer aan de slag kunt.

Mis geen enkele klant meer

Het allergrootste voordeel als je het mij vraagt, dat dit allemaal plaats kan vinden wanneer de klant wil. Zonder dat jij dag en nacht met je telefoon rond hoeft te lopen, gaan de afspraken door. Zelfs in de weekenden en in je vakantie, dus je hoeft nooit meer angstvallig vaak op je telefoon te kijken om maar geen afspraak te missen.
Op het moment dat jouw klant de klitten spot kan zij gelijk een afspraak maken, of het nu vroeg op de dag is, midden in de nacht of zelfs in het weekend, het maakt niets uit. En hierdoor wordt katlief niet vergeten, zal hij zo snel mogelijk van zijn klitten verlost zijn en zit jij nooit om klanten verlegen.

Begin nu gratis met Salonized

Ben jij nu ook enthousiast geworden over Salonized, dan heb ik iets leuks voor je. Bovenop de gratis proefperiode van 14 dagen die Salonized nu al aanbied, waarbij je gebruik kunt maken van alle pakketten. Zo kun je kijken of jij ook, net zoals ik, met het voordeligste pakket met enkel de afspraken functie uit kunt. Of liever gebruik maakt van de uitgebreide variant waar je bijvoorbeeld ook je klanten in kunt laten betalen en je boekhouding bij kunt houden.

3 maanden gratis gebruikmaken van deze afsprakentool

Als je na deze 2 gratis weken besluit om het systeem aan te houden ga je door en blijven alle gegevens die je tijdens de test hebt ingevoerd gewoon staan. Geen dubbel werk dus. En als je je hebt aangemeld voor de proefperiode met deze link. Dan krijg je daarnaast ook nog eens 50 euro retour. En kun je dus de eerste 3 maanden gratis gebruik maken van deze tool.

Klaar om te starten?

Are you in? Gebruik dan deze link om gelijk te starten met jouw gratis proefperiode. En blijf je jouw account gebruiken dan krijg je deze 50 euro automatisch in mindering op je eerste facturen! En het mooie is, met deze affiliate link profiteer ik ook nog een beetje mee 😉 <3

Enne, weet jij iemand die net als mijn pedicure ook wel een tool als deze kan gebruiken? Voel je vrij om deze link door te geven, graag zelfs. Want deze tool is zeker niet alleen geschikt voor trimmers, maar ook voor bijvoorbeeld kappers, schoonheidsalons, nagelstudio’s, etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu