Over Wendy Govers - van Thiel

"Hoe het is begonnen"

In de dieren’ is er geen werk te vinden, en mocht je al werk vinden dan is er geen droog brood in te verdienen. 

Dat was wat mij op de Mavo al ingepeperd werd. En toch ging ik het doen, ik heb nooit iets anders gewild. Nadat ik jaren had gewerkt in een dierenpension bleek dat voor een baas werken, niet zo mijn ding was. Zelfstandige wilde ik worden…. 

Voor mijn baas haalde ik mijn hondentrimdiploma. Daarna gaf ik me op voor een workshop kattentrimmen en er ging een wereld voor me open. Zoveel katten in Nederland met vachtproblemen en dus pijn en maar zo weinig kattentrimmers. Het beroep kattentrimmer was destijds nog zeer onbekend en aangezien ik wel van een uitdaging houd startte ik in 2010 naast mijn baan een ambulante kattentrimsalon Cats Only in Eindhoven en omgeving 

Ik werkte hard, maar de klanten kwamen niet

Ik werkte me uit de naad en trimde in mijn eerste jaar maar 20 katten. Waarom belde die anderen 100-en kattenbaasjes mij nou niet, ik wilde ze zo graag helpen. Daarbij zag ik ook mijn andere droom nog uit elkaar spatten. Want ik wilde ooit weer eens in het buitengebied gaan wonen met mijn paard aan huis. En dat zou nooit gaan lukken met dit inkomen.  

Website, visitekaartjes, sponsoren – niks werkte

Falen wilde ik niet dus ik ploeterde door. Ik werkte keihard, had een mooie website (die niet vindbaar was), deelde visitekaartjes uit bij dierenartsen (die zodra ik het pand uitliep in de prullenbak belanden), reed met een bestickerde auto rond en sponsorde een WOK restaurant om zichtbaar te zijn op hun placemat. Ja, ik weet het, waarom zou je dat doen? Een kat in het nauw maakt rare sprongen zullen we maar zeggen. Dat werken met dieren ging me goed af, maar hoe ik mezelf in de markt zette daar had ik geen flauw benul van.  

Toch kreeg ik een goedlopende trimsalon!

Ik volgde alle ondernemers cursussen, webinars en seminars die ik tegenkwam. En deed alles wat me verteld werd, maakte fouten, zag heel veel dingen mislukken maar anderen ook goedgaan. Hard werken was het, maar het is me gelukt. 3 jaar later trimde ik 100-en katten per jaar, kon ik mijn gehate baan opzeggen, konden we ons rijtjeshuis verkopen en verhuisden we naar een huis achteraf met land voor mijn paard. Alwaar ik mijn bedrijf nog verder uit kon bouwen, want de klanten kwamen inmiddels speciaal voor mij zelfs naar het afgelegen dorpje Gemert toe.  

Nu coach ik kattentrimmers om ook zo veel klanten te krijgen

Die kattentrimsalon heb inmiddels uitbesteedt. Want ik wil zorgen dat zo veel mogelijk kattentrimmers écht een goedlopende trimsalon hebben, zodat ze geld kunnen verdienen door met dieren te werken.  
Daarom begon ik de coachpraktijk die ik nu heb. Omdat ik daarmee anderen kan helpen om geld te verdienen met het werken met dieren. Ik weet dat het kan – én hoe het kan!  

Mijn visie

Zelfs ‘in de dieren’ is geld te verdienen. En ook al zijn trimmers vaak mensen die liever met dieren werken dan ondernemen, het 1 kan niet zonder het ander. Door het doen van de juiste acties komen klanten als vanzelf. Het wordt als het ware een spelletje, en wie houdt daar nou niet van? Nou vooruit ik, maar dit spel speel ik maar al te graag.  

Wat je over mij moet weten

Perfectionistisch en betrouwbaar. Als ik zeg dat ik iets ga doen, doe ik het ook. Dit verwacht ik van mijn klanten ook terug! Ik trek het me erg aan als ik zie dat mensen niet alles uit zichzelf en daarbij hun doel uit het oog verliezen.  

Eerlijk en recht door zee. Ik ben meer een prater dan een luisteraar. En dit gaat dan ook nog met een Brabants woord hier en daar. Structuur is zeg maar niet zo mijn ding. Zo kan het zomaar gebeuren dat er een leuk verhaal of anekdote in me opkomt, die dan ineens door mijn lessen heen wordt gevlochten.  

Creatief brein, nee laat me geen schilderij maken dat wordt hem niet maar ik zie dingen gewoon anders aldus mijn man. Als ik een vraag zie staan, lees ik hem totaal anders dan de bedoeling is waardoor ik met de uniekste antwoorden kom. Deze blik helpt me om bijvoorbeeld uit elk gesprek onderwerpen te halen voor social media posts en nieuwsbrieven.  

Zijn we in gesprek? En zie je mijn ogen wegdraaien? Grote kans dat 1 van mijn dieren voorbijkomt, of dat er iets ‘leuks’ gebeurt op ons buitenterrein. Dieren laten mijn focus in 1 klap verdwijnen. 

Als je me zou kennen zou je weten dat...

Laten we even kennis maken

Als jij gelooft dat ik je kan helpen aan een volle trimagenda? Vul dan het formulier in en ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.

Iedere maand verloot ik 4 gratis adviessessies twv € 75,-, wie weet ga ik jou wel op weg helpen.

Ben jij die gemotiveerde kattentrimmer die heel graag wil groeien maar even niet meer weet wat je nog meer kan doen?

Vul dan dit formulier in en wie weet ben jij 1 van de gelukkige die na de sessie gelijk aan de slag kan met het laten groeien van jouw klantenbestand!

Menu