Mond-tot-mond reclame voor je kattentrimsalon komt niet vanzelf

Het zou mooi zijn als jouw familie en vrienden ook gelijk aan jou denken als iemand een nieuwe kattentrimsalon zoekt, maar is dat wel zo? Omdat ik het heel erg leuk vind om mensen te helpen komt er altijd wel een persoon in me op waarmee ik ze kan koppelen. Als iemand op zoek is naar een nieuwe kapper, om maar eens wat te zeggen, zal ik ze zeker koppelen. En dan het liefste aan mijn nicht, die net een nieuwe kapsalon is begonnen. Voor mij een logische zet want zo help ik 2 partijen verder.  

Maar zo logisch is dat niet.

‘Ken jij nog iemand die een kat heeft met klitten?’

Een van de tips die ik beginnend trimmers meegeef in mijn gratis adviesgesprekken is dat je eens een rondje belt onder bekenden met de simpele vraag: ‘Ken jij nog iemand die ik kan helpen?’ Deze tip gaf ik ook aan Sanne die meteen reageerde zoals de meeste reageren; ‘Ja, maar iedereen weet al dat ik katten trim en zij gaan mij echt wel aanraden.’

De people pleaser helpt je ook al zonder die vraag

En het zou mooi zijn als ze daar gelijk in zou hebben maar helaas is dit niet zomaar waar. Om haar dit in te laten zien vroeg ik haar: ‘Wat zou jij doen als je op Facebook zag dat je vriendin een schoonheidssalon zou openen. Zou je haar gelijk aan iemand aanraden?’. ‘Ja zegt ze: want ik ben een people pleaser.’ Dat maakt met mij nog een extra people pleaser, maar helaas zijn wij de uitzonderingen op de regel.

De meeste mensen hebben toch een zetje nodig

Niet iedereen is zo’n pleaser. De meeste mensen hebben echt een zetje van je nodig. Niet dat je ze moet pushen maar je moet ze eraan herinneren dat zij jou heel goed kunnen helpen, met weinig moeite 😉

3 tips om te zorgen voor mond-tot-mond reclame

Dus neem van mij aan, ga er niet vanuit dat mensen je vanzelf gaan helpen door jou aan te raden via mond-tot-mond reclame, maar vraag erom. Enkele simpele manieren om dit te doen:

  • Vraag op je socials of jouw volgers je bericht willen delen of je ideale klant taggen.
  • Vraag je klanten in de salon of ze nog kattengekken kennen die jij zou kunnen helpen, waarmee ze je in contact zouden kunnen brengen.
  • Ga bellen, iedereen in je telefoon. Begin gewoon bovenaan en ga bellen. Laat iedereen weten dat je een kattentrimsalon hebt, en vraag hen of zij nog mensen kennen die je zou kunnen helpen.

Hoe concreter de vraag, hoe beter het werkt

Ben je bang om het te vragen? Voelt het alsof je ze pushed? Het zal je verbazen dat er onder je vrienden en bekenden nog steeds mensen zijn niet weten wat je doet en wie je daarmee helpt, ondanks je social posts. Alleen hiervoor al is het goed om dat rondje te bellen. En je zult zien, ze willen je best helpen maar hadden geen idee hoe. Als jij ze concreet uit kunt leggen wat je doet, voor wie, en beter nog welk probleem je oplost voor katteneigenaren dan zullen zij je ongetwijfeld helpen.

Wil jij mij helpen? “Ken jij nog kattengekken die trimmer willen worden maar de stap niet durven te zetten?”

In het kader van vraag je bekenden heb ik ook een vraag voor jou. Op 13 maart geef ik voor Cats Class een webinar voor toekomstig kattentrimmers. In dit webinar wil ik kattengekken die er al heel erg lang over twijfelen om kattentrimmer te worden, maar die stiekem de stap niet durven te zetten, helpen om hun bezwaren weg te nemen. Zij mogen aandragen waarmee ik hen kan helpen in het webinar. Ik zal hun punten behandelen waarna zij na het webinar denken: ‘Weet je Wendy doei, laat maar zitten. Ik ga het never nooit doen, want mijn bezwaren zijn terecht.’ Of dat ze denken: ‘Waar heb ik me druk over gemaakt al die tijd. Want eigenlijk zijn die bezwaren niet zo groot. We gaan ervoor!’

Met beide deelnemers ben ik even blij, dus ken jij kattengekken die een zetje nodig hebben om de keuze te maken? Wil jij dit webinar dan met me delen?

Zo kun je me helpen

  • Het delen van dit blog persoonlijk via een berichtje naar diegene, of deel het blog op je socials met een tag.
  • Het delen van de inschrijflink www.CatsClass.nl/webinar
  • Het delen van mijn webinar evenement op Facebook https://fb.me/e/51jOi84xj of nodig die ene kattengek direct uit!

Super bedankt alvast voor je hulp. En vergeet niet zelf ook deze tips mee te nemen om jouw kattentrimsalon een boost te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu