Hoe goed gaat het met jouw kattentrimsalon?

‘Heel goed’, had de Vinted-verkoopster gezegd over de kwaliteit van de 6 tweedehands boeken die ik bij haar had besteld. Dus maak ik vrolijk, maar ook nieuwsgierig de doos open die ik net heb opgehaald bij de bloemist die ook pakketjespunt is – daar moest ik toch zijn om een stapel boeken te versturen aan de nieuwe cursisten aan mijn opleiding ‘Kattentrimmen in de praktijk’. En zodra ik zie wat er in zit, realiseerde ik me dat ik hier een onderwerp in zit om jou over te schrijven.

Want het eerste boek dat ik zie in deze doos van ‘heel goede’ kwaliteit, is een soft cover boek dat toch wel aardig in de verdrukking heeft gezeten. In de kaft zaten meerdere vouwen, of ik dat nu erg goed vond dat wist ik zo net nog niet.

Wil je feedback achterlaten?

De andere boeken zagen er gelukkig wat beter uit, maar eerlijk is eerlijk, als ik ze te koop had aangeboden had ik ze zeker niet als ‘Heel goed’ weggezet. ‘Wilt u feedback achterlaten voor de verkoper’ vroeg de website mij. Nou ja, dat wilde ik wel maar om dit nu direct openbaar te doen vond ik ook zoiets. Dus ik dacht waarom niet een privé berichtje.

Goed is een ander woord voor slecht

Ik schreef de verkoopster wat ik van de boeken vond en dat ze ze toch beter anders aan kon bieden om problemen te voorkomen waarop een verrassende reactie kreeg. Ze schreef het volgende: ‘Ik heb gemerkt dat op Vinted goed vaak een ander woord voor slecht is (kleding met gaten of scheuren bv) en dat vind ik zeker niet bij deze boeken.’

“Het gaat heel erg goed, ik heb de afgelopen maanden al 1 kat getrimd”

Ook mijn klanten gebruiken ‘heel goed’ regelmatig op een creatieve manier, zal ik maar zeggen. De nieuwbakken kattentrimster die ik laatst sprak bijvoorbeeld. Ik vroeg haar hoe het ging: Goed, heel goed!’ was haar antwoord. Verderop in het gesprek bleek dat ze in een paar maanden tijd slechts 1 kat had getrimd. Hmmm, dat is nou niet echt mijn definitie van goed. Maar wie ben ik, ieder bepaalt voor zichzelf wat goed is en wat niet.

Het hoeft voor mij niet goed te zijn maar voor jou

Toch blijkt het niet altijd zo simpel om voor jezelf te bepalen wat ‘goed’ is. In een gratis adviesgesprek dat ik eerder had vroeg een andere kattentrimster mij heel erg onzeker, nadat ze haar cijfers en doelen met me had gedeeld: ‘Ik doe het toch wel goed?’ Ja, wat is goed? Dat kan ik haar niet zeggen.
Ik kan zeggen of ik vind dat ze het goed doet, bijvoorbeeld in vergelijking met mij toen ik mijn kattentrimsalon startte. Maar wat belangrijker is, is dat het voor haar goed is.

Groeien kan alleen als jij dat echt wil!

In het ‘Boost je trimsalon’-traject leer ik mijn cursisten hoe zij hun salon en dus ook klantenbestand kunnen laten groeien. Waardoor zij een volle trimagenda krijgen. Maar dit kan alleen als je zelf ook echt vooruit wilt! Als je zelf vindt dat je nu nog niet ‘goed genoeg’ draait. Hoeveel tips ik je ook geef, als jij stiekem eigenlijk wel tevreden bent met die paar katjes in de week. Of dat dat groeien niet zo hard nodig is. Dan kan ik je nu al op een presenteerblaadje geven dat die groei er niet gaat komen. Want hoeveel ik je ook kan leren, jij moet het gaan doen.

Dus vraag je eens af, hoe goed vind jij dat het gaat met je salon?

Heb je genoeg klanten? Heb je genoeg inkomsten? En ben je kortom tevreden? Wees eerlijk tegen jezelf. Want niemand heeft er iets aan als jij eigenlijk elke dag een paar trimklanten wilt, maar niet wilt afgaan en daarom tegen de buitenwereld maar zegt dat die ene kat per maand ‘heel goed’ is.
En als je dan echt eerlijk bent, vind je dan dat je ‘goed’ draait of valt het allemaal toch nog wat tegen en wil je echt meer?

In dat laatste geval wil ik je uitnodigen voor zo’n gratis adviessessie. Iedere maand verloot ik er onder gemotiveerde kattentrimmers. In deze sessie ga ik je laten zien waar jij kansen laat liggen en hoe jij nog kunt groeien. Iets voor jou? Vul het formulier in, en wie weet ben jij 1 van de gelukkigen voor deze gratis sessie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu