Anderen zeggen dat het niet kan, echt wel!

Afgelopen maand was het dan zover. We gingen eindelijk naar Schiermonnikoog! Ik heb er voor moeten strijden maar deze kan ik dan toch echt van mijn bucketlist afstrepen! En nog wel op het allerlaatste zomerse weekend van dit jaar.

Ik wilde graag een keer naar de Waddeneilanden

Op de basisschool al had ik het bedacht ik wilde een keer naar een Waddeneiland. Zo gezegd zo gedaan zou je zeggen. Maar nou is het zo dat wij, lees ons gezin, alles behalve vakantiegangers zijn. Allereerst omdat mijn vader een boerderij had, dan is op vakantie gaan zo goed als onmogelijk. Wij gingen destijds wel eens een weekendje naar Center Parcs, het dichtstbijzijnde park, zodat ons pap dan overdag naar huis kon om de dieren te verzorgen. Maar that’s it.

Maar vakanties waren me niet met de paplepel ingegoten

Later toen de boerderij verkocht werd  bleef het echter zo. Vooruit we gingen ietsje verder weg, maar verder dan de Belgische grens  kwamen we niet. Ook hier vertrok hij iedere ochtend naar huis om te gaan werken. En ik, inmiddels in mijn tienerjaren, ging met hem mee zodat ik mijn eigen dieren kon verzorgen.

De wens bleef, en toch kwam het er niet van omdat ik een volger was

Laten we maar zeggen dat vakanties me niet met de paplepel ingegoten zijn. Maar die wens om eens de Nederlandse eilanden te bezoeken bleef er. Toen ik eenmaal verkering had met Erik, die wel een reiziger was, zat het er ook niet in. Erik was al eens op 1 van de eilanden geweest en vond daar niets aan. Überhaupt vond hij een vakantie in Nederland niet echt een vakantie. Dus volgzaam als ik was werd dat wederom geen vakantiebestemming.

Tot de knop om ging

Nu ik, jaren later, leer te voelen wat ik echt wil, en leer dat ik niet altijd hoef te doen wat anderen willen is het me dan toch gelukt. Het ging niet zonder slag of stoot, want een heel weekend is het niet geworden maar met een omweg zijn we er gekomen.

Bucketlist Check

Vrijdag vertrokken we naar Pieterburen en zaterdag namen we de veerboot naar Schiermonnikoog. De kleinste van de Waddeneilanden, dat dan weer wel. Maar op een zomerse dag als deze een topplek om te zijn. We huurden een fiets, gingen lekker naar het strand, borrelden in de beachclub, toerden door de mooie natuur van het eiland die tot mijn geluk niet alleen maar bestond uit duinen maar ook nog een stukje bos had, en aten een lekker visje in het dop. In de avond pakten we de laatste boot weer terug en daarmee kon ik deze van mijn lijstje afstrepen.

Ga je met de stroom mee of doe je je eigen zin?

Wel bijzonder, zit ik me nu te bedenken. Daar waar ik in mijn privé leven met de stroom mee ga en vooral niet mijn eigen zin doordrijf, weet ik zakelijk precies wat ik wil en laat ik me door niemand tegen houden. Sterker nog, hoe meer mensen zeggen dat het niet kan, of dat ik iets niet kan, hoe harder ik ga laten zien van wel.

Aanrader: Doe je eigen zin!

Grote kans dat jij, net als ik, ook tegen het advies van alles en iedereen in kattentrimmer bent geworden. Je had geen idee hoe je er je geld mee moest verdienen maar 1 ding was zeker, jij ging het doen!  

En nu heb ik die succesvolle kattentrimsalon uit de grond gestampt omdat ik dat wilde. En, iets waar ik extra trots op ben, ben ik op Schiermonnikoog geweest omdat ik dat wilde. En wat ik kan, dat kan jij ook! Ik ken jou een beetje. Als je iets in je hoofd hebt krijg je het er niet meer uit en moet het gebeuren.  

Wat wil jij al jaren wat je nog nooit gedaan hebben omdat ze zeiden dat niet kon, mocht of wat dan ook? Wat staat nog op jouw lijstje? Deel het met me in de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu