4 tips om het laatste kwartaal de beste van het hele jaar te laten worden

De seizoenen zijn niet meer zoals ze geweest zijn. Dit zie je maar weer aan die koude natte zomer, met aansluitend een heerlijke Indian Summer in september. Hadden wij even gelukt dat wij in mei een weekendje weg hadden gepland naar de Waddeneilanden in dat wat een van de laatste zomerse weekenden van dit jaar ging worden.

De winter is een drukke tijd in de kattentrimsalon. Maar is dat nog wel zo?

Deze weerverschuivingen ga je hoe dan ook merken in je salon. Aangezien de winters normaal gesproken zorgen voor een grote toeloop in de kattentrimsalon is de kans groot dat je nu nog denkt dat het wel goedkomt met je omzet aankomende winter. Maar ik kan je nu al voorspellen dat gaat net zo min gebeuren als dat we een Elfstedentocht krijgen in de winter.

Je omzet van de afgelopen 2 kwartalen was niet naar je zin, het moet beter.

Bij je Q2 kwartaalaangifte werd je met je neus op de feiten gedrukt je salon loopt niet zo goed als je wilde. Maar eerst tijd voor de zomervakantie, en daarna ga je er echt mee aan de slag.

Van de zomer leek het beter te gaan, maar nu zakt het alweer in.

En nu is het zover, sterker nog Q3 zit er alweer op maar je hebt je er maar niet toe kunnen zetten. Je wil wel, maar wat dan. Even had je nog de goede hoop dat het wel goed kwam toen in de zomervakantie de telefoon maar bleef gaan. Afspraak naar afspraak kwam zomaar in je agenda. Maar met het verschijnen van de ‘Wij gaan weer naar school’ spandoeken stopte de telefoon met rinkelen en moet je dus echt dat gaan doen wat je met jezelf afgesproken hebt. Werken aan de slag met de groei van je salon.

Ik ga je helpen om weer omhoog te gaan, zodat het laatste kwartaal je beste wordt.

Hoe mooi zou het zijn als je van dit laatste kwartaal de topper van het jaar kan maken, en een mooi begin om in 2024 door te zetten. Ik help je hiermee graag op weg zodat jij dit jaar af kan sluiten met die fles champagne.   

Denk in een rustige perioden niet gelijk dat er nu schijnbaar geen behoefte is aan een kattentrimmer en dat jij daarom niets hoeft te doen. Juist door ‘on top of mind’ te blijven zoals dat zo mooi heet, zorg je ervoor dat je klanten aan je denken wanneer wel die 1e klit opduikt.

4 tips om ‘on top of mind’ te blijven.

  1. Zorg dat je consequent blijft posten op je socials. Minimaal 5 posts op Facebook of 2 op Instagram in combinatie met een dagelijkse story.
  • Schrijf je een nieuwsbrief? Zorg dat deze met regelmaat uitgaan, een keer in de 2 – 3 weken is het allerbeste. Ook, of misschien zelfs wel, in de rustige tijden van het jaar.

  • Laat je klanten in je berichten zien welke problemen de aankomende winter met zich mee gaat brengen, zodat zij alert worden op die opkomende klitten.
  • Pak je agenda van vorige winter er eens bij en kijk welke katten jij aan het einde van de winter uit zijn vilt hebt moeten pellen. Klim in de telefoon en bel deze klanten en stel ze simpelweg voor: ‘Vorig jaar hebben we Charlie in Februari moeten bevrijden uit die laag vilt. Weet je nog hoe pijnlijk dat voor hem was? Laten we dat dit jaar voor zijn. Ik heb x datum x nog een plekje vrij, laten we die gelijk inplannen’.

Go for it! En sluit dit jaar met een knaller af.

Dus geef jezelf een schop onder je kont en ga aan de slag met deze tips, dan weet ik 100% zeker dat jij deze laatste maanden van het jaar met een knaller kunt afsluiten.

Smaken deze tips naar meer? Volg dan mijn Instagram pagina waar ik wekelijks tips met je deel op mijn tijdlijn en in de story’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu