3 gemiste kansen voor een nieuwe trimafspraak: Haal meer uit jouw Call to Action

Dit wil ik dat je voor me gaat doen!

‘Doe alsof je het leuk hebt in, 3, 2, 1’ Flits!!! ‘Morgen vind je deze foto op onze socials. Like hem J En maak jij nog stories of reels? Tags ons dan, dan hebben wij nog wat leuks om terug te kijken op de terugweg.’

Zorg dat jouw Kodakmomentje viral gaat

Heel het publiek ging los, de tent ging letterlijk van het dak tijdens een knallend uurtje bij de The Dirty Daddies op Wish Outdoor. Dit ontging niemand, tenminste niet iemand die op het festival aanwezig was. Maar natuurlijk wilde deze mannen ook dat dit nog breder bekend zou worden. En precies daarom lassen zij tijdens iedere show een kodakmomentje in waarin zij op de foto gaan met hun uitzinnige fans.

Plaats jouw foto socialproof

Deze foto is een mooi bewijs op de socials dat zij echt leuk gevonden worden. En dient nog een 2e doel, namelijk actie! Na de foto vraagt de zanger namelijk letterlijk om naar hun socials te gaan, te liken. En wat dan helemaal mooi is, jouw gemaakte foto’s of video’s te plaatsen met een tag. Socialproofer, is dat een woord?, kan het niet meer worden.

Zet jij jouw fans ook aan tot actie?

En waarom ik je dit nu schrijf? Niet om je fan te maken van The Dirty Daddies, of in de hoop dat je volgend jaar ook naar Wish komt. Maar om je te laten zien dat je je fans, want ook jij hebt die, aan moet zetten tot actie. Hoe aardig ze je ook vinden die foto die je klant net van je heeft gemaakt waarvan jij denkt dat ze hem wel gaat posten met een tag, ‘hier hintte ze immers toch naar?’, dit gebeurt niet als jij het niet letterlijk vraagt.

Vertel jouw klant wat ze voor je moeten doen!

Hetzelfde geldt voor je website of socialpost. Vertel jij jouw klant niet letterlijk wat er van haar verwacht wordt na het lezen van je content dan gaat ze ook niets doen. Als ons niet letterlijk wordt gezegd ‘Like deze post’, ‘Maak nu een trimafspraak’, of ‘Schrijf voor mij een review op Google’ dan gaan we het gewoonweg niet doen, dit zit nou eenmaal niet in ons systeem.

Plaats jouw C2A button in een knalkleur

Helaas wordt deze Call 2 Action vergeten. Call 2 Action buttons op website zie je soms nog wel eens staan maar helaas vallen deze meestal weg omdat het geen duidelijke knop is, en dat deze wegvalt in de huisstijlkleuren van de site.

Wel likes en hartjes maar geen trimafspraak

Een Call 2 Action (oftewel C2A) op de socials is vaak ver te zoeken. Wij schrijven een leuke post met zo’n uitspringende foto dat hij je record aan ‘hartjes’ deze maand overtreft. Maar er mist een C2A waardoor een echte reactie uitblijft. We schrijven een super informerende post over ‘klitten rond de zomervakantie’ die heel erg veel gelezen is en zelfs wonder boven wonder gedeeld. Enige maar, het doel van deze post was dat je lezers een trimafspraak inplande voor de zomervakantie. Echter kreeg je geen enkele nieuwe afspraak in je agenda omdat je er simpelweg niet om hebt gevraagd.

‘Laten we gelijk een vervolgafspraak maken’

En de laatste super simpele C2A die wij vaak vergeten….. ‘Wil je gelijk een nieuwe afspraak inplannen voor over x maanden?’ deze schijnt zo voor de hand liggend te zijn dat we hem gewoon vergeten. Maar als we het niet vragen gebeurt er waarschijnlijk niets. Je klant gaat zonder afspraak naar huis, heeft wel gehint dat ze snel weer terugkomen omdat ze het zo erg niet meer willen laten komen. Maar ondertussen komt er geen ‘snelle’ vervolgafspraak waardoor ze een half jaar later weer met een vervilte kat aankomen. Niet leuk voor de kat die met pijn zit, niet leuk voor de klant die zijn kat ziet leiden en als klap op de vuurpijl een kat met gaten in zijn vacht weer terugkrijgt en niet leuk voor jou. Want jij had dit kunnen voorkomen, had een leukere en ontspannen trimbeurt gehad, had een mooier kapsel afgeleverd en had weer een extra afspraak in je agenda gehad. En dat alles door het vragen, of beter nog zeggen, van een simpele ‘Laten we gelijk een vervolgafspraak maken’. Want concrete instructies werken het beste.

Zullen we samen eens kijken naar jouw Call2Actions?

Ik ben benieuwd, welke kansen laat jij liggen met jouw Call 2 Actions? Ik kijk graag een keer met je mee tijdens een gratis ‘theekransje’. Plan een afspraak in via de website zodat we er samen eens een half uurtje (online) voor gaan zitten met een lekker kopje thee.

Klik hier voor jouw gratis adviesgesprek

Pssttt…. zie je me staan? links vooraan, rechts voor de kijkers thuis, op rij 6 in het felgroen. Top kleur voor jouw social buttons ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu